Vinder af Tyndpladeprisen 2022 ‘Erhverv’

Vi vandt!

Steno Diabetes Center Copenhagen er igen en vinder, denne gang af Tyndpladeprisen 2022 i kategorien 'Erhverv'.  

Mikkelsen Arkitekter er begejstrede for at have udført et så anerkendt og smukt projekt, og vi takker både vores bygherre Region Hovedstaden og vores samarbejdspartnere Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COWI, STED By og Landskab samt HS Hansen, som var ansvarlig for facade og lukning på SDCC.  

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er Nordeuropas største center til forebyggelse og behandling af diabetes. Centeret ligger ved Herlev Hospital og åbnede i november 2021. SDCC fremstår som et varmt og imødekommende byggeri, hvor valg af materialer tilstræber at undgå de gængse hospitals-associationer og baserer sig på et nordisk materialeudtryk, der stimulerer sanserne og er med til at give patienterne en ’hjemlig’ og tryg ramme, på trods af hyppige eller komplekse behandlingsforløb.

Facaden sigter mod at skabe en egen identitet for SDCC. I kraft af facadematerialets evne til at interagere med dagslyset, vil oplevelsen af bygningen skifte over dagen og året. Facaden, der overvejende er udført i varmt anodiserede tyndplader, er kendetegnet ved et samspil mellem et klart funktionsrettet udtryk, og en optimal udnyttelse af dagslyset.  

Mikkelsen Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter har opnået en smuk dialog mellem bygningens ydre stramme plangeometri og de indre mere bevægede gård- og landskabsrum. Ligeledes har vi opnået en balance mellem relief og geometrisk dybde i facaden. Facadens matte anodiserede overflade er synlig både inde og ude, og definerer en samlet stærk identitet for bygningen.   

Facaden er en curtain-wall konstruktion udført i modulære præfabrikerede elementer, der fremstår i en anodiseret overflade, produceret i et system af ekstruderede profiler og pladebeklædninger. 

Tyndpladegruppen står bag arkitektkonkurrencen og uddeler Tyndpladeprisen, med det formål at belønne fremragende arkitektonisk brug af tyndplader. Tyndpladeprisen er sponsoreret af Tyndpladegruppen i Danmark og overrækkes til det vindende arkitektfirma, der står bag projektet.

Foto (af byggeriet): Sjavit Maestro


 

Relaterede Nyheder

Previous
Previous

Markedspladsen i Hillerød har rejsegilde

Next
Next

Transformation af den fredede Maskincentral i Carlsberg Byen