Markedspladsen i Hillerød har rejsegilde

’Markedspladsen’ i Hillerød har rejsegilde i dag

Karrébygningerne er i fuld højde og murværket og kompletteringsarbejder er godt på vej. Det bliver fejret med mad og drikke onsdag d. 25. januar 2023, når bygherre PFA har inviteret til rejsegilde, og traditionen tro bliver der holdt takketaler til bla. byggeriets entreprenører og håndværkere.

Det nye byggeri indeholder forskellige funktioner, bla. boliger og hotel, hvilket er med til at sikre liv og aktivitet på Markedspladsen døgnet rundt.  

Ved at placere hotel mod Slangerupgade, med restaurant og café, sikres aktivitet og tilgængelighed for lokalbeboerne, og stueetagerne vil fremstå forholdsvis transparente mod Markedspladsen og skaber interaktion med det nye byrum, der opstår her.

Med bygningernes disponering og arkitektur, etableres en unik bebyggelse med reference til både slottet og byens øvrige teglbygninger, og skalaen er tilpasset konteksten, og skaber sammenhæng med eksisterende gårdrum mod øst og Slotsgade.

Boligerne fordeles på to bygningsvolumener med mulighed for udeophold eller altaner til begge sider. Byggeriet bliver DGNB Guld certificeret.

Bygherre: PFA
Udvikler: Momentum+
Totalentreprenør: HHM A/S
Arkitekt: MIKKELSEN ARKITEKTER A/S
Ingeniør: Rambøll
Landskab: Opland Landskabsarkitekter


 

Relaterede Nyheder

Previous
Previous

DANSKE ARK: Hvad skaber værdi i byggeriet?

Next
Next

Vinder af Tyndpladeprisen 2022 ‘Erhverv’