VINDER!  Archello Awards 2023 Healthcare Building of the Year

VINDER!  Archello Awards 2023 Healthcare Building of the Year

Steno Diabetes Center Copenhagen er vinder af både juryafstemningen og den offentlige afstemning.

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er Nordeuropas største center til forebyggelse og behandling af diabetes. Centeret ligger ved Herlev Hospital med speciale i ambulant behandling, forskning og forebyggelse af diabetes samt i uddannelse af sundhedsfagligt personale.

SDCC fremstår som et varmt og imødekommende byggeri, med en stærk sammenhæng til udearealer, der giver patienter og borgere en ’hjemlig’ og tryg ramme på trods af hyppige eller komplekse behandlingsforløb. Valg af materialer tilstræber at undgå de gængse hospitals-associationer og baserer sig på et nordisk materialeudtryk, der stimulerer sanserne og udtrykker kvalitet.

Indenfor i stueetagen er alle fælles- og venteområder gentænkt, så arkitekturen i sig selv fremmer en sund livsstil og konverterer ventetid til aktiv tid omkring temaerne kost, motion og uddannelse.

Mikkelsen Arkitekter er arkitekterne bag bygningen, sammen med VLA. STED by- og landskabsarkitekter har været ansvarlig for de smukke, sanselige og lærerige udeområder.


 

Relaterede Nyheder

Previous
Previous

SDCC er i finalen til ArchDaily’s Building of the Year!

Next
Next

Godthåbhallen, Nuuk, er publiceret i Dagens Byggeri: Nordatlanten