DANSKE ARK: Hvad skaber værdi i byggeriet?

Ny dokumentarserie fra Danske Arkitektvirksomheder af Feldballe Film & TV i samarbejde med Bevica Fonden, Realdania og Dreyers Fond.

En af haverne i Steno Diabetes Center Copenhagen, udført af Mikkelsen Arkitekter og VLA.

DANSKE ARK: Hvad skaber værdi i byggeriet?

Hvordan kan vores fysiske rammer være med til værdiskabelse? Danske Ark sætter med dokumentarserien "Hvem bygger vi for” fokus på social bæredygtighed, arkitektoniske ambitioner og universelt design i byggebranchen, med en masse gode eksempler.  

Mikkelsen Arkitekter er med i flere af filmene, i kraft af vores projekt Steno Diabetes Center Copenhagen, Nordeuropas største center til forebyggelse og behandling af diabetes – et hus som gentænker arkitektoniske løsninger, for den moderne borger. Projektet er udført i samarbejde med VLA.

Indenfor, er alle fælles- og venteområder gentænkt, så arkitekturen i sig selv fremmer en sund livsstil og konverterer ventetid til aktiv tid omkring temaerne kost, motion og uddannelse. Valg af materialer stimulerer sanserne og udtrykker kvalitet – ligeledes er de varme trægulve og -lofter, der fungerer som primært interiørmateriale, udvalgt da undersøgelser viser, at træinteriør reducerer stress. Brugere af huset kan her falde til ro og føle sig hjemme.

Det vidstrakte grønne landskab omkring Steno Diabetes Center Copenhagen inspirerer og motiverer besøgende til at ændre deres livsstil – de smukke mindre og større haver samt en pragtfuld offentlig taghave giver et biodiversitetscentrum med en varieret vegetation og resulterer i et roligt og lærerigt rum – både ude og inde.

Se nogle af dokumentarfilmene her


Dokumentarfilmene er produceret for Danske Arkitektvirksomheder af Feldballe Film & TV i samarbejde med Bevica Fonden, Realdania og Dreyers Fond.


 

Relaterede Nyheder

Previous
Previous

Østre Kapel i Sydhavnen – ny opgave vundet!

Next
Next

Markedspladsen i Hillerød har rejsegilde