SDCC er i finalen til ArchDaily’s Building of the Year!

Ud af 4.000 nominerede er der nu 75 tilbage og SDCC er en af dem.

4.000 arkitekturprojekter fra hele verden blev i starten af februar indstillet til ArchDailys 15 arkitekturpriser. Efter to ugers åben votering var antallet drastisk reduceret til kun 75 finalister.

15 danske projekter var med i den indledende runde med 23 indstillinger, men nu er kun to danske arkitekturperler tilbage, og Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er en af dem!
Mikkelsen Arkitekter har opført det 24.000 m2 store sundhedsbyggeri i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Architects og med STED som landskabsarkitekter. SDCC er med i kategorien Healthcare Architecture.

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er Nordeuropas største center til forebyggelse og behandling af diabetes. Centeret ligger ved Herlev Hospital med speciale i ambulant behandling, forskning og forebyggelse af diabetes samt i uddannelse af sundhedsfagligt personale.

SDCC fremstår som et varmt og imødekommende byggeri, med en stærk sammenhæng til udearealer, der giver patienter og borgere en ’hjemlig’ og tryg ramme på trods af hyppige eller komplekse behandlingsforløb. Valg af materialer tilstræber at undgå de gængse hospitals-associationer og baserer sig på et nordisk materialeudtryk, der stimulerer sanserne og udtrykker kvalitet. Indenfor i stueetagen er alle fælles- og venteområder gentænkt, så arkitekturen i sig selv fremmer en sund livsstil og konverterer ventetid til aktiv tid omkring temaerne kost, motion og uddannelse.

ArchDaily verdens mest læste arkitekturmedie med 18 mio. besøgende og knap 300 mio. visninger om måneden. Det forventes at vinderne i de forskellige kategorier annonceres d. 22 februar.


 

Relaterede Nyheder

Previous
Previous

VINDER! ArchDaily Årets Bygning!

Next
Next

VINDER!  Archello Awards 2023 Healthcare Building of the Year