VINDER! ArchDaily Årets Bygning!

Vinder i kategorien Healthcare Architecture som Årets Bygning 2024!

Læserne af ArchDaily besluttede ikke kun at nominere SDCC til en af de endeligt 75 ud af 4.000 nominerede, men også at erklære den som vinder i kategorien Healthcare Architecture som Årets Bygning 2024!

Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) er Nordeuropas største center for forebyggelse og behandling af diabetes. Centret ligger ved Herlev Hospital og er specialiseret i ambulant behandling, forskning og forebyggelse af diabetes samt uddannelse af sundhedspersonale. SDCC fremstår som en varm og imødekommende bygning med en stærk tilknytning til udearealer, hvilket giver patienter og brugere et 'hjemligt' og trygt miljø, med materialer, der baserer sig på et nordisk materialeudtryk, som stimulerer sanserne og udtrykker kvalitet. Alle fælles- og venteområder er gentænkt, så selve arkitekturen fremmer en sund livsstil og omsætter ventetid til aktiv tid omkring temaer om kost, motion og uddannelse.

ArchDaily Building of the Year Awards startede for 15 år siden og anses nu for at være én af verdens mest vægtige arkitekturpriser. ArchDaily er, med sine 160 mio. læsere årligt, verdens største arkitektmedie og det er læserne, der har stemt på 4.000 nominerede til 15 kategorier – og her er SDCC så vinder som kun et af to danske projekter. Den anden vinder er Operaparken.

Se alle vindere her

En kæmpe tak til Vilhelm Lauritzen Arkitekter og STED samt bygherrer Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden for et fantastisk samarbejde.

Foto: Sjavit Maestro og Rasmus Hjortshøj


 

Relaterede Nyheder

Previous
Previous

Albertslund posthus transformeres

Next
Next

SDCC er i finalen til ArchDaily’s Building of the Year!