Danmarks Radio, Nyhedshus, Segment 2, København

Danmarks Radio, Nyhedshus, Segment 2, København


Projekt
Danmarks Radio, Segment 2, Nyhedshus

Bygherre
Danmarks Radio

Areal
32.400 m2

Status
Udført 2008

Arkitekt
MIKKELSEN ARKITEKTER A/S

Ingeniør
NIRAS, ARUP (Facade Engineering + Acoustics)

Fotograf
Adam Mørk

Priser
Solar Prize 2006 by the City of Copenhagen


Nyhedshuset, DR Byens segment 2, danner ramme om daglige sports- og nyhedsudsendelser for både tv og radio. Herudover huser bygningen kontorer for mediedirektøren, programdirektøren og deres stabe, DR produktion, DR Arkiv og researchcenter, DR Journalistik og Underholdning, alle DR’s faglige organisationer, filmbearbejdning, garager og supportcenter.

De mange forskellige funktioner har spillet afgørende ind på udformningen af Nyhedshuset, hvor hovedtanken har været at skabe et dynamisk hus der er fleksibelt i sin struktur, og interaktivt i forhold til medarbejdere.

Denne tanke kan aflæses i alle bygningens facetter. MIKKELSEN ARKITEKTER har udviklet den store transparente facade således at nyhedshuset åbner mod byrummet og giver et direkte kig ind i det vældige atrium, der gennem flere etager favner hele huset og skaber sammenhæng mellem de organisk svungne balkon dæk, det centrale nyhedsstudie og husets indre gade. Indretningen spænder fra åbne kontormiljøer over projektgrupperum, til lukkede kontorer eller stillerum.

I Nyhedshuset er de bæredygtige løsninger integreret i den overordnede designstrategi, bygningen demonstrerer således, hvordan bæredygtige og innovative tekniske tiltag bidrager til udvikling af et arkitektonisk formsprog.

Den udstrakte brug af dagslys, trukket ind i bygningens centrale rum via ydervægge og tag, reducerer behovet for kunstigt lys, og understreger samtidig disse rums særlige funktion. Huset er udviklet med støtte fra EU integrerende grundvandskøling, dobbeltfacader, naturlig ventilation og solceller i tagkonstruktionen.

De energibesparende løsninger i arkitekturen blev præmieret med Københavns kommunes Solpris 2006.

 
 

Lignende projekter

Previous
Previous

Struers

Next
Next

Bygning 228, Kemiteknik, DTU Lyngby