Projekter

Rødovre Bibliotek Energirenovering
Rødovre Bibliotek, renovering

Rødovre Bibliotek - Energirenovering
Rødovre Kommune
3000 kvm
Udført 2017
MIKKELSEN ARKITEKTER A/S
Rambøll Denmark

Energirenovering af Rødovre Bibliotek

MIKKELSEN ARKITEKTER har varetaget arkitektrådgivningen i hele processen inkl. byggeledelsen i fagentreprise og arbejdsmiljøkoordinering i P og B. Udførelsen blev foretaget i etaper, da det offentlige Biblioteket var i brug under udførelsen af energirenoveringen.

I Fællesskab med Rødovre Kommunen har vi udarbejdet et løsningskatalog for energirenoveringsopgaver i Biblioteket med fokus på indeklimaforhold, energi, æstetik, fredning og funktionalitet. Disse emner er budgetteret, sidenhen prioriteret og derefter udbudt i fagentreprise.

Store dele af de tekniske anlæg er energirenoveret inkl. lofter og original belysning med munkegårdslamper og det legendariske stjerneloft. Loftet udgør en stor og væsentlig del af arkitekturen i Rødovre Bibliotek. Den rødbrune loftsflade af perforerede metalplader er gennemgående i hele stueetagen og kan ses fra rum til rum.

Rødovre bibliotek, som oprindeligt er tegnet af Arne Jacobsen, blev bygget i 60-erne og i 2010 besluttet fredet af Kulturstyrelsen. Biblioteket og dets placering i en helhed er et fornemt eksempel på velfærdssamfundets kulturelle institutionbyggeri. Vores opgave har i høj grad været at gennemføre energirenoveringen i overensstemmelse med bygningens originale arkitektur.

 


Seneste projekter