Nyheder

Mikkelsen arkitekter hædret for ny cykel- og atletikarena i Odense

På vegne af Mikkelsen arkitekter modtog den anerkendte arkitekt Stig Mikkelsen i dag Odense Kommunes Arkitekturpris 2015.

Prisen bliver uddelt for særlig godt og smukt byggeri. Hæderen blev givet for Odenses nye cykel- og atletikarena, Thorvald Ellegaard Arena, som blev indviet i januar i år.

Rådkvinde Jane Jegind overrakte torsdag Stig Mikkelsen prisen i form af et diplom ved en ceremoni på Odense Rådhus.

Juryen begrundede tildelingen af prisen med følgende:

”Med Thorvald Ellegaard Arena er banecykling genopstået i Odense og ved at anlægge træningsfaciliteter for atletik i arenaens midte er byen beriget med en bygning, der bringer atleter fra vidt forskellige sportsgrene under samme tag. Odense Cykelbane blev anlagt i 1948 som et nedgravet landskabeligt anlæg, hvori banens geometri og skala harmonisk indpassede sig. Ved at genbruge terrænet fra den gamle cykelbane er Thorvald Ellegaard Arena blevet en landskabelig bygning med en harmonisk skala, der tillige holder fast i stedets historie.

Når terrænet omkring Thorvald Ellegaard Arena er færdiggjort, vil anlægget fremstå som et mesterligt eksempel på, at bygningskunst, der anerkender og arbejder indlevet med stedlige modstande og de funktionelle programmer kan berige ikke bare brugerne og de nære omgivelser, men hele byen med en unik oplevelse.”

Arenaen har Mikkelsen Arkitekter udviklet i tæt samarbejde med Odense Kommune, Odense Cykel- og Atletik Klub, Populous, Buro Happold og Rambøll.

– Jeg er meget glad for denne anerkendelse fra Odense Kommune, som stiller høje og nutidige krav til sine bygningsværker og sætter overliggeren meget højt når fokus er på udvikling af byen og dens arkitektur, siger Stig Mikkelsen.

– For vores tegnestue er både bæredygtighed og ny teknologi en driver for vores arkitektur. I forbindelse med arbejdet med Thorvald Ellegaard Arena kommer det til udtryk i blandt andet med membrankonstruktionerne. De er med til at sikre et spændstigt formsprog med smukke detaljer, sportsfolkene får de bedste rammer med et optimeret dagslys og godt klima og selve arenaen kan køre med et meget lavt energiforbrug. Til sammen udgør det et arkitektonisk drømmescenarie, siger Stig Mikkelsen.

Stig Mikkelsen startede Mikkelsen Arkitekter tilbage i 2012. På få år har virksomheden markeret sig som en af Danmarks mest fremtids- og brugerorienterede tegnestuer og tæller i dag 30 arkitekter og konstruktører samt administrativt personale.

– Vi har siden starten gennemlevet nogle vildt spændende år med høj vækst. Tegnestuen består i dag af en gruppe dedikerede arkitekter og konstruktører – med en fælles drøm om en virksomhed, hvor ansvar for samfund og miljø går hånd i hånd med nærværende arkitektur – og hvor fokus er på samarbejdet og værdiskabelsen i projekterne, siger han.

Mikkelsen Arkitekters referencer indeholder nogle af tidens markante byggerier såsom Rambølls hovedsæde i Ørestad, Danmarks Radio, Nybygning i Danmarks Nationalbank, Det Kongelige Bibliotek Amager og boligprojektet Frederikskaj.

Mikkelsen arkitekter arbejder lige nu med en lang række af samarbejdspartnere og projekter, herunder Laboratorie og Logistikbygning på Bispebjerg ny Hospital og ny Psykiatri, nye universitetsbygninger for Bygningsstyrelsen, Københavns Universitet, undervisning og boligbyggeri i Carlsbergbyen og er lokal partner for Foster & Partners på nyt domicil og laboratorier til Ferring Farmaceuticals, og en ny laboratoriebygning til DTU er på vej. Sidstnævnte i samarbejde med MOE og Aarhus Arkitekterne.

Mikkelsen Arkitekter modtog i 2013 Vordingborg Kommunes Arkitekturpris for ATP, Udbetaling Danmarks administrationsbygning.

Også Kunstbygningen Filosoffen og Professor Labris Plads modtog i går Odense Arkitekturpris 2015.

Projektet kan ses Her

 

FAKTA – Cykel- og Atletik Arena i Odense Danmark

Status: Opført 2015

Areal: 7.200 m2

Bygherre: Odense Kommune

Arkitekt: Mikkelsen arkitekter A / S, Populous

Ingeniør: Buro Happold

Byggeledelse: Rambøll

 


Seneste nyheder