Projekter

Købmagergade 31, transformation og tilbygning i den tætte by

Købmagergade, butik og boliger
Ejendomsinvest
752 m2
Konkurrence
MIKKELSEN ARKITEKTER A/S

Mikkelsen Arkitekter har vundet konkurrencen om til- og ombygningen af den historiske ejendom på hjørnet af Valkendorfsgade og Købmagergade.
Den eksisterende bygning fra 1883 ligger i den historiske del i København K, og rummer i dag butik, med indgang og facade mod Købmagergade – og erhvervslejemål på etagerne med adgang fra Valkendorfsgade. Ejendommen skal delvis transformeres udvendigt som indvendigt og suppleres med en tilbygning/infill i det eksisterende gårdrum mod Valkendorfsgade.

Tilbygningen mod Valkendorfsgade skriver sig ind i den arkitektoniske kontekst med en moderne facade, der i materialitet og formsprog styrker gadens identitet som et historisk og alligevel moderne storbystrøg. Materialer og arkitektoniske virkemidler, samler den eksisterende bygning og tilbygning, til en helhed, der balancerer mødet mellem de forskellige tidsperioder, som bygningerne repræsenterer. Tilbygningen fremstår åben med større vinduespartier og franske altaner mod Valkendorfsgade, der er med til at lade lys og liv flyde mellem byen og boligen.

 


Seneste projekter