Projekter

Amagerbrogade, ungdomsboliger

Amagerbrogade, ungdomsboliger
Jesper Fremming
1.837 m2
Projekteres
MIKKELSEN ARKITEKTER A/S

Med nye ungdomsboliger på Amagerbrogade forsøger Mikkelsen Arkitekter at skabe et godt tilbud til byens unge. Boliger af høj kvalitet med fokus på sociale fællesskaber.

De nye ungdomsboliger skriver sig ind i den eksisterende arkitektoniske kontekst med en moderne facade, der i materialitet og formsprog er med til at styrke gadens identitet. Boligernes individuelle præg accentueres af forskydninger i facaden og er med til at skabe et varieret skyggespil henover dagen. Boligerne fremstår åbne med større vinduespartier og franske altaner mod Amagerbrogade, der er med til at lade lys og liv flyde mellem byen og boligen.

Mod Amagerbrogade fremtræder stueetagen åben og indbydende. Mindre erhvervs-lejemål og restaurationer har mulighed for at for at leje sig ind i moderne lokaler, der med en perfekt placering ud mod Amagerbrogade giver optimale muligheder for at indgå i gadens liv. Bygningen står en anelse tilbagetrukket fra gaden, hvilket skaber plads foran bygningen og mulighed for udendørs servering i sommermånederne.


Seneste projekter