Om os

Arkitektur er noget, der vedkommer os alle – og vi ønsker at drive udviklingsprocesser til resultater, der skaber merværdi for miljø, mennesker og samfund. Vi søger skarpe arkitektoniske svar i en verden, der er kompleks og foranderlig – og vi er drevet af en ambition om at skabe innovativ og bæredygtig arkitektur med følsomhed for stedets særlige karakter og med blik for den gode detalje. Vi udforsker et fagligt felt der fokuserer på forståelsen af det færdige bygningsværk i en større sammenhæng. Det handler om at skabe og styrke relationer – om at knytte delmængder sammen til robuste helheder.

Hos Mikkelsen Arkitekter arbejder vi især med udvikling og realisering af byggeri indenfor idræt og kultur, forsknings- og vidensmiljøer, og transformation og beboelse.

Tilgang

Vi omsætter komplekse og sammensatte programmer til smidige arkitektoniske løsninger med fokus på rumlige kvaliteter for den enkelte bruger. Vi arbejder med dagslys, indeklima, akustik og materialitet som forudsætninger for at skabe sunde og bæredygtige miljøer, der fremmer social og faglig interaktion.

Vi udforsker altid de arkitektoniske muligheder for – gennem nytænkende metoder og materialer, at udvikle detaljen, de enkelte bygningsdele såvel som det samlede byggeri i et bæredygtigt perspektiv. Vi deltager løbende i forskningsprojekter, faglige netværker – og i samarbejde med ambitiøse leverandører for at udfordre bygningens design til at præstere optimalt.

Organisation

Stig Mikkelsen stiftede i 2012 Mikkelsen Arkitekter og fra september 2018 er to nye partnere, Nikolaj Rahbek Ernst og Luise Hooge Lorenc, kommet til. Tegnestuens ledelse udgøres yderligere af tegnestuechef Jeanne Tofteng og projektchef Niels Thorup.

Tegnestuen er beliggende på Vesterbro i København og beskæftiger en gruppe af dedikerede arkitekter, ingeniører, konstruktører og studerende.

Vores team er sammensat af forskellige kompetencer og faglige profiler, interesser og nationaliteter, der udfordrer hinanden på kryds og tværs – og vores arbejdsmiljø er præget af en uformel tone, tværfaglige diskussioner, fælles entusiasme og forståelse for vigtigheden af at løfte i flok.