Nyheder

Mikkelsen Arkitekter udvider med to nye partnere

Pressemeddelelse

Nye partnere til Mikkelsen Arkitekter styrker innovation og udvikling.

Med målsætningen om fremtidig udvikling udvider Mikkelsen Arkitekter partnerkredsen med to nye partnere og sætter hermed et nyt ledelseshold.

Stiftende partner Stig Mikkelsen, arkitekt MAA, vil fortsætte som administrerende direktør og vil være ansvarlig for arkitektonisk og faglig strategi. De to nye partnere er Nikolaj Rahbek Ernst, arkitekt MAA, som kommer fra egen tegnestue, E-KL Arkitekter og Luise Hooge Lorenc, som har været med, siden Mikkelsen Arkitekter blev stiftet i 2012.

”Jeg har for at udbygge og styrke vores organisation valgt at invitere Luise og Nikolaj ind som partnere og de vil være med til at udvikle og implementere nye strategier. Den nye partnergruppe har et fælles syn, hvor ansvar for samfund og miljø er naturligt integreret i tegnestuens arbejde, og vi ser viden om bæredygtige, bygbare og tekniske løsninger som nødvendig for udvikling af vores arkitektur,” siger Stig Mikkelsen.

Mikkelsen Arkitekter voksede hurtigt efter etableringen i 2012 og beskæftiger i dag 30 medarbejdere. Tegnestuens referencer tæller en lang række opførte og anerkendte projekter. Med den nye partnergruppe vil tegnestuen skærpe fokus på udvikling og realisering af byggeri inden for forsknings- og vidensmiljøer, idræt og kultur, samt beboelse og transformation.

Mikkelsen Arkitekter har modtaget anerkendelse og priser – og står bag byggerier som DTU Bioengineering, Lab-log Bispebjerg Hospital, Cykel Arena Odense, KU Damesalen, Rambøll Headoffice. I øjeblikket projekterer tegnestuen bl.a. Diabetes Center Copenhagen (SDCC), DTU Kemiteknik, bebyggelsen Markedspladsen i Hillerød og assisterer Foster + Partners på Ferrings nye hovedsæde.

De to nye partnere er enige om, at det er vigtigt at fastholde en ambitiøs, men også en ydmyg tilgang til faget. Netop fagligheden og den uformelle kultur er det, der udgør tegnestuens rygrad, og det vil også fremover være det råstof tegnestuens bygninger springer ud af, udtaler de to nye partnere Luise Hooge Lorenc og Nikolaj Rahbek Ernst.

Som endnu et nyt tiltag etableres en ny bestyrelse, der skal deltage aktivt i tegnestuens drift og udvikling. Carsten Haurum, tidl. adm. direktør i Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltning, samt i Lokale og Anlægsfonden, tiltræder som bestyrelsesformand.

”Vi tager fat på et spændende forløb, hvor vi styrket vil søge at udfolde vores muligheder. Jeg er glad og stolt over, at vi i dag står med både en partnerkreds på tre og en ny bestyrelse, og jeg ser frem til, at vi sammen med vores medarbejdere kan tage de næste skridt, udvikle vores arkitektfaglige profil og løfte Mikkelsen Arkitekter til et endnu højere niveau,” udtaler Stig Mikkelsen.


Seneste nyheder